Tom Elkhuizen Penning

De zilveren en de bronzen Tom Elkhuizen legpenningen zijn de hoogste onderscheidingen die de Vereniging Lotus Nederland kent.

tom elkhuizen penningDe man die zijn naam gaf aan deze onderscheidingen was in lotusland geen onbekende. Hij was lotuslid van het eerste uur en medeoprichter van de Organisatie Lotus. Hij schreef in samenwerking met Het Oranje Kruis het eerste lotusleerboek. Tom was jarenlang lotusinstructeur, lotusdocent en examinator. Vele lotusleden hebben bij hem het lotusdiploma gehaald. Lange tijd maakte hij deel uit van de lotuscommissie en het bestuur van de Landelijke Lotus Raad van de organisatie Lotus. Eerst als secretaris en later als voorzitter. Zijn inzet was van grote waarde voor de eerste hulpverlening in het algemeen, en de lotus in het bijzonder. Zonder hem was lotus niet geweest wat het nu is.

"Je bent en blijft het boegbeeld van Lotus", met deze woorden overhandigde VLN- voorzitter Arna Verleun tijdens de oprichtingsvergadering van de Vereniging Lotus Nederland op 10 mei 2006 aan Tom Elkhuizen de eerste zilveren legpenning, tevens werd hij benoemd tot erelid.

Tom Elkhuizen overleed op 27 augustus 2009. Hij mocht 79 jaar worden.