Opleiding

Onderwijsvisie

Voor het opleiden van mensen is kennis nodig. Daarvoor zijn docenten en lotusinstructeurs opgeleid.
Een goede opleiding wordt gekenmerkt door een doordacht plan. Aan een plan gaat een visie vooraf. Wat willen we? Wat kunnen we? Wat verwachten we? Waar willen we naar toe? Hoe doen we het?
Specialisten uit de vereniging hebben de onderwijsvisie opgesteld. Deze is door het Oranje Kruis goedgekeurd. Waardevol om door te lezen.

Lees meer

Cursussen

Het doel van Lotus is de opleiding te verzorgen van personen die:

  • een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw kunnen uitbeelden
  • een ongeval in scène kunnen zetten
  • een ontwerp kunnen maken van een ongevalsopgave voor het EHBO onderwijs, EHBO wedstrijden, en rampenoefeningen voor o.a. brandweer, Rode Kruis enz.

De opzet is de hulpverlener in opleiding en de gediplomeerde hulpverlener dicht bij de praktijk te brengen. Aan de hand van het gedrag en de antwoorden van het slachtoffer kan de eerste hulpverlener de juiste diagnose stellen. Door het medisch verantwoord uitbeelden van het letsel kan de hulpverlener de verschijnselen van bepaalde letsels zoals botbreuken, shock, flauwte enz. herkennen. Door de juiste enscenering kan de hulpverlener zich een voorstelling maken van het ongevalsgebeuren en kan de hulpverlener leren de situatie te beoordelen en mogelijk gevaar herkennen. Bovendien worden de hulpverleners minder snel van hun stuk gebracht bij het zien van bloederige wonden en zijn beter in staat de juiste eerste hulp te verlenen.

Lees meer